Tulosta

Osuuskunnan jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö tai yhteisö, joka omistaa, hallitsee tai hakee rakennuspaikkaa tai vuokraa käyttöönsä tiloja Vihdin Nummelan Linnanniitun alueella.

Jäsen maksaa yhden tai kaksi 500 euron osuusmaksua siten että tontin tai rakennuksen omistaja maksaa 2 osuutta ja muut yhden osuuden. Lisäksi on liittymismaksu, jonka suuruus on tällä hetkellä (vuonna 2014-2015) 100 euroa. Sitä tullaan nostamaan myöhemmin kun hanke etenee joten varhainen liittyminen on edullisempaa. Muodollisesti jäsenet ovat henkilöjäseniä ja vain yksi perheestä liittyy osuuskuntaan. Käyttöoikeudet yhteisiin asioihin on kuitenkin koko perheellä.

Lisää tietoa jäsenyydestä löytyy Osuuskunnan säännöistä

Yhteisten tilojen ja palveluiden kustannukset

Osuuskunnan toimintaan liittyy myös alueen suunnittelua, rakentamistapaohjeiden kehittäminen ekologisuuden ja yhteisöllisyyden turvaamiseksi kuitenkin kunnan hyväksymällä tavalla, energiaselvityksen tekeminen, tietoverkon rakentaminen ja myös muun yleisen infrastruktuurin kehittäminen.

Yhteiset rakennushankkeet on myös kustannettava Osuuskunnan yhteisestä kassasta ja näiden hankkeiden tuotto tulee vasta myöhemmin sekä kattaa todennäköisesti pääosin vain ylläpitokustannukset. Osuuskunnan osuuden omistajille Osuuskunnan rakentamien palveluiden ja yhteistilojen käyttöön sovelletaan edullisempia hintoja tai ilmaista käyttöä. Tällaisia tiloja ovat mm. sauna kokoontumistiloineen, puutarhan toiminnot, palstat ja lato.